Hoe u op een veilige, humane en permanente manier van duiven af ​​kunt komen (2024)

Foto: istockphoto.com

Hoewel duiven erom bekend staan ​​dat ze in steden leven, vinden ze hun leefgebied overal. En of je nu eenbuitenruimtedat is een hectare groot of slechts een klein balkon, je zult waarschijnlijk af en toe bezoek van duiven krijgen. Een paar duivenkoertjes of wat uitwerpselen op uw oprit hoeven geen groot probleem te zijn. Maar als die onschuldige bezoekjes uitmonden in een constante overlast, zoals overmatig lawaai of auto's die onder de uitwerpselen zitten, en je moet weten hoe je duiven kunt afschrikken, bieden de onderstaande stappen voldoende oplossingen voor dit probleem.

Dus hoe kom je van duiven af? Begin met het elimineren van elke toegang tot voedselbronnen en volg vervolgens afschrikmiddelen die voorkomen dat ze in de buurt van uw huis landen of nestelen. Het klinkt eenvoudig, maar als het probleem van het wegwerken van duiven te overweldigend wordt, kan het het beste zijn om de hulp in te roepen van een professional van een van debeste ongediertebestrijdingsbedrijvendie ook wildcontrole bieden (afhankelijk van uw locatie,OrkinofTerminixkunnen topopties zijn).

Heb je duiven?

Misschien is het tijd om een ​​professional in te schakelen. Ontvang gratis en vrijblijvende schattingen van vogelverwijderingsexperts bij u in de buurt.

How to Get Rid of Pigeons Safely, Humanely, and Permanently (2)

+

How to Get Rid of Pigeons Safely, Humanely, and Permanently (3)

Vereiste tijd:1 tot 3 uur
Moeilijkheidsgraad:Beginner
Geschatte kosten:$ 10 tot $ 30

Gereedschappen en materialen
 • Vogelspikes
 • Schokstrips
 • Vogelnetten
 • Vogelafstotend
 • Reflecterende tape of schijven
 • Havik- of uilfiguren
 • Bekijk de volledige lijst«
 • Duivenvallen

Voordat je begint…

Foto: istockphoto.com

Wanneer u zich afvraagt ​​hoe u duiven van uw dak kunt houden of hoe u duiven van een balkon kunt houden, is het belangrijk op te merken dat, hoewel ze misschien onschadelijk lijken, duiven een groter probleem kunnen vormen dan u in eerste instantie zou denken. Duiven zijn gemeenschappelijke wezens en grote bijeenkomsten kunnen overmatig lawaai veroorzaken. Duivenuitwerpselen zijn relatief zuur en kunnen dakbedekkingsmaterialen en autolak aanvreten als ze niet worden verwijderd. Bovendien kunnen de uitwerpselen van duiven de zonnepanelen van een huis aan het zicht onttrekken, wat betekent dat de zonnepanelen niet zo efficiënt kunnen werken.

Uitwerpselen kunnen ook ziekten verspreiden, en blootstelling aan de vogels kan ziekten veroorzaken, vooral bij mensen met een verzwakt immuunsysteem. Duiven zelf kunnen allerlei parasieten bij zich dragen, zoals teken. Als u een aanzienlijk duivenprobleem heeft, kan het de moeite waard zijn om contact op te nemen met een professional die de juiste hulpmiddelen en technieken kan gebruiken om de vogels op afstand te houden. Het kan zelfs helpen om een ​​expert om advies te vragen voordat u tijd en geld investeert in verschillende doe-het-zelf-methoden. Wat voor u misschien een klein probleem lijkt, kan een probleem van grotere omvang zijn waarvoor beslist de hulp van een professional nodig is. Door eerst met een professional te praten, kunt u de volledige omvang van het duivenprobleem bepalen en wat er precies nodig is om het op te lossen.

Tips voor het wegwerken van duiven

 • Verwijder of beveilig eventuele voedselbronnen, zoals vuilnisbakken of compostbakken.
 • Breng vogelspikes, gaas en reflecterende tape of schokstrips aan, en plaats een namaakuil- of havikfiguur in de buurt van de plek waar ze het meest komen.

Veiligheidsoverwegingen

 • Als de duiven een aanzienlijk aantal uitwerpselen in huis achterlaten, kan blootstelling ziekte veroorzaken.
 • Voordat u probeert een duif binnen in huis te vangen of te verwijderen, is het verstandig eerst contact op te nemen met een verdelger of een specialist in dierencontrole.

Laat duiven uw huis niet overnemen

Schakel een professional in. Ontvang gratis en vrijblijvende schattingen van vogelverwijderingsexperts bij u in de buurt.

How to Get Rid of Pigeons Safely, Humanely, and Permanently (5)

+

How to Get Rid of Pigeons Safely, Humanely, and Permanently (6)

STAP 1: Maak de buitenkant van uw huis schoon en zet vuilnisbakken vast.

De eerste stap naar het succesvol verwijderen van duiven is het onderzoeken van de buitenkant van het huis om er zeker van te zijn dat er geen voedselbronnen gemakkelijk toegankelijk zijn. Dit betekent dat u vuilnisbakken, recyclingbakken of compostbakken moet beveiligen, zodat u zich kunt ontdoen van duiven die zich misschien tegoed doen aan uw overgebleven voedselresten. Het verwijderen van schotels, borden of serveergerei dat overblijft na het grillen of buiten eten, helpt ook om te voorkomen dat duiven terugkomen. Het opruimen van deze gebieden heeft als bijkomend voordeel dat het ook ander ongedierte of dieren in het wild weghoudt. Zodra deze bekende bronnen vanvoedsel voor vogelszijn geëlimineerd, zorg er dan voor dat alle andere leden van het huishouden begrijpen hoe belangrijk het is om buitenruimtes vrij te houden van voedsel of voedselcontainers. Dit zorgt ervoor dat duiven uw huis niet als een levensvatbare voedselbron beschouwen.

Foto: istockphoto.com

STAP 2: Voorkom dat duiven nestelen.

Duiven kunnen op verschillende plekken in uw huis nestelen, van daken tot spanten, balkons, garages, buitenschuren, zolders en richels. Om te voorkomen dat de vogels zich thuis voelen, kun je vogelpinnen plaatsen langs oppervlakken of randen waar ze waarschijnlijk zullen landen. Deze grote, dunne punten steken omhoog en moeten dicht bij elkaar worden geplaatst om effectief te zijn. Als de tanden te ver uit elkaar staan, kunnen duiven er toch tussen nestelen. Deze punten zien er misschien gevaarlijk uit, maar ze zijn relatief saai en flexibel en zijn bedoeld om een ​​oppervlak oncomfortabel te maken voor een vogel, niet om te verwonden. Shockstrips, die duiven een lichte buzz geven als ze landen, bieden een andere nestpreventiemethode om duiven te leren dat uw huis geen welkome rustplaats is. Je kunt vogelnetten ook gebruiken om een ​​kleine buitenruimte zoals een balkon of terras af te sluiten, zodat de vogels niet naar binnen kunnen komen. Zet het gaas stevig vast, zodat de vogels geen opening kunnen vinden.

Duiven horen niet thuis

Een professional kan de juiste oplossing bieden. Ontvang gratis en vrijblijvende schattingen van vogelverwijderingsexperts bij u in de buurt.

How to Get Rid of Pigeons Safely, Humanely, and Permanently (8)

+

How to Get Rid of Pigeons Safely, Humanely, and Permanently (9)

STAP 3: Sluit eventuele toegangen tot het huis af.

Duiven zijn intelligente dieren, en als het tijd is om beschutting te zoeken tegen potentiële roofdieren of extreem weer, zoeken ze mogelijk naar ingangen in uw veilige en gezellige huis. Het is essentieel om alle gebieden die aantrekkelijk lijken voor duiven af ​​te sluiten, om te voorkomen dat ze binnenkomen; Zorg ervoor dat u uw zolder inspecteert om mogelijke gebieden te identificeren die toegang kunnen bieden tot de kleine vogels. Siliconenkit is een eenvoudige oplossing voor het afdichten van kleine ruimtes, terwijl hardwaredoek of vogelnetten grotere ingangen kunnen blokkeren. Dit kan ook een goed moment zijn om een ​​dakdekker in te schakelen als er belangrijke reparaties moeten plaatsvinden. Een veilig dak houdt niet alleen duiven buiten, maar beschermt uw huis ook tegen andere dieren in het wild bij slechte weersomstandigheden.

Foto: istockphoto.com

STAP 4: Breng insectenwerende middelen aan en plaats afschrikmiddelen.

Chemisch en natuurlijkinsectenwerende middelen, zoals geloplossingen, kunnen duiven verjagen door het voor hen onaangenaam te maken om op het oppervlak te landen waarop de gel is aangebracht. Ze werken ook door een barrière te creëren tussen de vogels en het oppervlak, waardoor het aantal feromonen dat ze achterlaten afneemt. Minder feromonen betekent dat er in de toekomst niet zoveel duiven naar het gebied zullen worden aangetrokken. Ook zijn deze gels niet schadelijk voor de vogels.

Als je zoekt naar manieren om duiven weg te jagen, is reflecterende tape een optie die vogels kan irriteren of desoriënteren om ze weg te houden. Reflecterende tape is nuttig op kleine balkons of patio's. Reflecterende schijven die aan bomen of overhangen hangen, zorgen voor nog meer afleiding door het zicht van vogels af te leiden en het voor hen moeilijk te maken om te landen.

Haviken en uilen zijn natuurlijke roofdieren van duiven, dus afschrikmiddelen zoals realistisch uitziende havik- of uilenfiguren kunnen duiven ook afschrikken. Deze methode kan nog effectiever zijn als je het figuur twee keer per dag verplaatst om de illusie van beweging te wekken.

STAP 5: Plaats vallen voor eventuele duiven die het huis zijn binnengekomen.

Als er duiven bij u thuis binnenkomen, zal de prioriteit moeten verschuiven van duivenpreventie naar duivenverwijdering. In deze situatie is een duivenval de beste keuze om de vogel of vogels uit uw huis te krijgen. Het is raadzaam om vallen te plaatsen op de plaatsen waar de vogels zich waarschijnlijk verzamelen en ze met vers voedsel en water naar hen toe te lokken. Houd er rekening mee dat dit mogelijk geen onmiddellijke oplossing is en dat het enkele dagen kan duren voordat de vogels in de val zitten. Zodra ze gevangen zitten, volgt u de richtlijnen van uw stad of regio om te bepalen hoe u de vogels moet weggooien of vrijlaten. Omdat deze methode tijdrovend en soms gevaarlijk kan zijn, kunt u het beste contact opnemen met een verdelger of ongediertebestrijdingsspecialist die het probleem in minder tijd en met minder gevaar voor uw veiligheid kan uitroeien.

Foto: istockphoto.com

STAP 6: Zoek professionele duivenverwijdering.

Of u nu een paar hardnekkige bezoekers heeft of een hele kudde, het kan het beste zijn om de hulp in te roepen van een verdelger of een specialist in dierencontrole, die hun ervaring en kennis kan gebruiken om de situatie te beoordelen en de juiste maatregelen voor het verwijderen van duiven te treffen. Als je zelf een paar tactieken hebt uitgeprobeerd en nog steeds regelmatig duivenbezoek krijgt, kan het probleem te groot zijn om aan te pakken.Expertsweet hoe u duiven veilig en succesvol kunt weghalen, hoe u duiven weg kunt houden en hoe u kunt voorkomen dat de duiven in de toekomst terugkeren.

Als je op zoek bent naar de beste manier om van duiven af ​​te komen, schetsen de bovenstaande stappen verschillende hulpmiddelen en technieken die hun succes hebben bewezen. Het bellen van een professional kan de spanning echter verlichten als het probleem te groot voor u is geworden of als u niet de tijd en energie heeft om doe-het-zelf-methoden uit te voeren. Mogelijk bent u op zoek naar antwoorden over hoe u duiven op uw dak kunt verwijderen, en een expert zal toegang hebben tot apparatuur en hulpmiddelen om ze op humane en effectieve wijze te verwijderen.

Krijg een professioneel advies

Vind gelicentieerde professionals bij u in de buurt en ontvang gratis, vrijblijvende schattingen voor uw project.

How to Get Rid of Pigeons Safely, Humanely, and Permanently (12)

+

How to Get Rid of Pigeons Safely, Humanely, and Permanently (13)

Hoe u op een veilige, humane en permanente manier van duiven af ​​kunt komen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated:

Views: 5764

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.